skip to Main Content

Cum să creezi un colț de relaxare în grădină

Transformarea grădinii tale într-un colț de relaxare poate adăuga un plus de confort și estetică spațiului tău exterior, oferindu-ți un loc perfect pentru a te destinde și a te bucura de natură. Indiferent de dimensiunea grădinii tale, există numeroase modalități de a crea un colț de relaxare care să reflecte stilul și preferințele tale personale. Iată câteva sfaturi și idei pentru a-ți crea propriul colț de relaxare în grădină.

Alegerea locației ideale

Primul pas în crearea unui colț de relaxare în grădină este să alegi locația potrivită. Este important să găsești un loc care să fie liniștit, ferit de vânt și, de preferat, să ofere umbră naturală.

Factori de luat în considerare

 • Intimitatea: Alege un loc care oferă intimitate și este ferit de privirile trecătorilor sau ale vecinilor. Poți folosi plante, garduri sau paravane pentru a crea un spațiu intim.
 • Umbră: Asigură-te că locul ales oferă umbră naturală sau instalează o structură pentru a te proteja de soare. Copacii, pergolele sau umbrelele de grădină sunt soluții excelente.
 • Accesibilitatea: Locul ales ar trebui să fie ușor accesibil din casa ta, dar și suficient de izolat pentru a te putea relaxa fără a fi deranjat.

Mobilierul potrivit

Mobilierul este esențial pentru a crea un colț de relaxare confortabil și funcțional. Alege piese care sunt rezistente la intemperii și care se potrivesc stilului tău.

Opțiuni de mobilier

 • Șezlonguri și hamace: Perfecte pentru relaxare, șezlongurile și hamacele sunt ideale pentru a te bucura de soare sau pentru a te relaxa cu o carte bună.
 • Canapele și fotolii de exterior: Acestea oferă confort și pot transforma colțul tău de relaxare într-un adevărat living în aer liber. Alege piese cu perne moi și confortabile.
 • Mese de cafea și laterale: Asigură-te că ai mese la îndemână pentru a-ți pune băuturile, gustările sau cărțile.

Materiale recomandate

 • Ratan sintetic: Rezistent la intemperii și ușor de întreținut, ratanul sintetic este o alegere populară pentru mobilierul de exterior.
 • Lemn tratat: Lemnul adaugă un aspect natural și cald, dar asigură-te că este tratat pentru a rezista la condițiile meteorologice.
 • Metal: Mobilierul din metal este durabil și poate adăuga un aspect modern grădinii tale.

Crearea unei atmosfere plăcute

Odată ce ai ales locația și mobilierul, este timpul să creezi o atmosferă plăcută în colțul tău de relaxare. Decorarea și amenajarea spațiului cu elemente care să îți aducă bucurie și confort este esențială.

Iluminatul

Iluminatul joacă un rol crucial în crearea unei atmosfere relaxante. Folosește lumini ambientale pentru a transforma colțul de relaxare într-un spațiu magic pe timpul serii.

 • Lanterne și felinare: Adaugă o notă romantică și caldă cu lanterne și felinare plasate strategic.
 • Ghirlande luminoase: Acestea sunt perfecte pentru a adăuga un farmec aparte și pentru a ilumina discret zona.
 • Spoturi solare: Ideale pentru grădini, spoturile solare sunt eficiente energetic și se încarcă în timpul zilei.

Plante și flori

Plantele și florile sunt esențiale pentru a aduce culoare și viață în colțul tău de relaxare. Alege plante care se potrivesc stilului tău și care sunt ușor de întreținut.

 • Plante perene: Acestea sunt durabile și necesită mai puțină întreținere, fiind perfecte pentru grădina ta.
 • Plante aromatice: Plantele precum lavanda, menta sau rozmarinul adaugă un miros plăcut și pot fi folosite și în bucătărie.
 • Ghivece decorative: Folosește ghivece decorative pentru a adăuga un plus de stil și pentru a putea schimba ușor plantele.

Accesorii și decorațiuni

Accesoriile și decorațiunile sunt cele care aduc personalitate colțului tău de relaxare. Alege piese care să reflecte gusturile tale și care să aducă un plus de confort.

 • Perne și pături: Acestea nu doar că adaugă confort, dar și culoare și textură. Alege materiale rezistente la intemperii pentru a le proteja de soare și ploaie.
 • Covorașe de exterior: Un covor de exterior poate adăuga un plus de confort și poate defini spațiul de relaxare.
 • Artă de grădină: Sculpturile, fântânile sau clopoțeii de vânt pot adăuga un element artistic și pot crea o atmosferă relaxantă.

Elemente de confort suplimentar

Pentru a-ți transforma colțul de relaxare într-un spațiu perfect, ia în considerare adăugarea unor elemente de confort suplimentar.

Focare și șeminee de exterior

Un focar sau o șemineu de exterior poate adăuga un element central în colțul tău de relaxare. Acestea nu doar că oferă căldură în serile răcoroase, dar creează și o atmosferă plăcută și confortabilă.

Umbrele și pergole

Pentru a te proteja de soarele puternic sau de ploaie, ia în considerare instalarea unor umbrele mari sau a unei pergole. Acestea oferă umbră și te ajută să te bucuri de colțul tău de relaxare în orice condiții meteorologice.

Sistem audio

Adaugă un sistem audio pentru a asculta muzica ta preferată în timp ce te relaxezi. Alege difuzoare rezistente la intemperii pentru a te asigura că sunt protejate de elementele naturii.

Prin urmare, crearea unui colț de relaxare în grădină implică o planificare atentă și alegerea unor elemente care să îți aducă confort și bucurie. Fie că îți dorești un spațiu liniștit pentru lectură sau un loc unde să te bucuri de serile cu prietenii și familia, aceste sfaturi te vor ajuta să îți transformi grădina într-un refugiu de relaxare și confort. Investește timp și creativitate în amenajarea acestui spațiu și bucură-te de fiecare moment petrecut în mijlocul naturii.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top